Refundación y ampliación de EUiA

Ir abajo

Refundación y ampliación de EUiA Empty Refundación y ampliación de EUiA

Missatge por Josep Pérez el Dt Jun 09, 2009 5:08 pm

ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA S'ÀMPLIA I FA MES PLURAL

En el matí d'avui s'ha segellat l'ampliació de EUiA amb la incorporació de 7 noves organitzacions. Els representants de ISI, PASOC, En Lluita, PRE-Esquerra Republicana, POSI, AR-Corrent Roig i HISSEN-RG van estar en la seu central de EUiA a Barcelona en la signatura de l'ampliació de EUiA.

Ha estat una demanda des de la base dels partits anticapitalistas i d'esquerres en vista de l'actual crisi econòmica i la necessitat d'articular un discurs netament d'esquerres i tranformador per a donar una sortida a la crisi que no comporti perjudicis en la qualitat de vida de la classe treballadora. Entre els condicionaments posats per tots els partits per a assolir aquesta refundació i procés d'ampliació de la pluralitat de EUiA són:

-Assentament i reforçament de la militància de l'organització dintre de les lluites socials i dels MMSS.
-Ús dels parlaments i ajuntaments com altaveu d'aquestes lluites.
-Suport a l'autodeterminació de Catalunya
-Condemna de la llei de partits
-Renúncia al suport de la Constitucion de 1978
-Assentament d'alts càrrecs que no siguin comunistes, a més dels quals si ho són, en l'adreça de Esquerra Unida i Alternativa.
-Suport crític a ICV, com ja es fes en la ultima Assemblea Nacional de EUiA celebrada fa escasses setmanes.

La militància ha acollit amb il·lusió aquesta nova etapa que s'obre en la formació, i proximamente, gràcies a la ampliacion de la militància i les possibilitats geogràfiques que això comporta, s'obriran seus i assemblees obertes als veïns en totes les comarques on encara no hagi, intentant que la presència de l'esquerra alternativa i transformadora catalana estigui present en cada racó de Catalunya.

El coordinador general de EUiA, Josep Pérez, que va estar present en la signatura dels acords, va remarcar el següent: "EUiA, tal com es va acordar en l'última Assemblea Nacional, ha començat el procés de refundació i obertura des de la base i cap a altres organitzacions, col·lectius i individus de l'esquerra catalana darrere d'assolir un reforçament i identitat unitària i col·lectiva de la lluita d'esquerres. En aquests moments de crisi econòmica, que l'esquerra vagi totalment unida és símptoma que les coses estan canviant i la classe treballadora catalana deu prendre a EUiA com un referent en els parlaments i en els MMSS. A cada desallotjament, a cada ERE, a cada desocupació d'espais socials, a cada lluita social, sindical, antiglobalizacion, feminista o ecologista, EUiA deu i va a estar. Ens havíem allunyat del carrer, i és allí on la societat es mou i on les classes populars sofrixen la crisi i el capitalisme neoliberal. Usarem el parlament català i les institucions locals i provincials com altaveu de les lluites, com amplificador de la lluita social i política per un món millor i mes just. Tota l'esquerra; comunistes, socialistes, llibertaris, ecologistes, ecosocialistas, antiglobalizacion, feministes, col·lectius de desocupats, troskistas, anticapitalistas, ecologistes.... tots junts cap a un futur millor, un futur sense precarietat, sense opressió, sense injustícies i amb dignitat social per a tots i totes les persones, tots i tots els ciutadans. Avui és, en definitiva, un gran dia per a l'esquerra catalana"
Josep Pérez
Josep Pérez
ICV-EUiA
ICV-EUiA

Nombre de missatges : 90
Fecha de inscripción : 01/06/2009

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum